Ann og Frank Zenas byder dig velkommen På Pedersholt og til vores hjemmeside. Vi har drevet økologisk virksomhed her siden 2001, men har i september 2014 åbnet økologisk gårdbutik og fødevareproduktionsvirksomhed. Vi håber at se dig på Pedersholt.
Velkommen til det lille økologiske jordbrug: Pedersholt. Vi producerer fødevarer af høj kvalitet.
Vi producerer økologiske fødevarer af høj kvalitet. Sennep, syltetøj og marmelade, kød, safter og most, tørrede produkter, thé og vegetariske smørepålæg mv.
Du kan på webshoppen bestille vore produkter. Dybfrosne kødvarer sendes dog ikke, men kan købes i gårdbutikken.
Stald- og lagerbygningen er færdigopført i 2013. Vi åbnede også gårdbutik i september 2013. Vi har åbent tirsdage og søndage mellem kl. 12.00 og 17.00 eller efter aftale. Ring venligst på 61 60 94 44
Krydderihjulet. Vi producerer også krydderier til sennep og visse af marmeladeprodukterne samt til kryddersalte.
Vores kødkvæg er en blanding mellem Hereford og Anguskvæg, der giver et godt stykke kød.
Her et kig ud på markerne. Se dig om på siden. Du kan også bestille varer i vores webshop. Se nedenfor og følg linket til produktkataloget.
Vi har åbent på flg tidspunkter her på Pedersholt i julen: Tirsdag lukket. Onsdag er der åbent fra 10.00 - 17.00 Søndag er der åbent fra 10.00 - 17.00 Og der er åbent alle dage mellem jul og nytår.
Du er velkommen til at kigge ind i vores gårdbutik. Vi har åben søndag og tirsdag 12-17 og mandag-fredag 17-19.00 Alle vore produkter et 100% økologiske og fra 2015 også biodynamiske.
Så venter vi bare på foråret.

Pedersholt

ZENAS-Pedersholt
 
ZENAS-Pedersholt er et lille økologisk jordbrug på ca. 10 ha beliggende ca. 5 km fra Dybvad i midten af Vendsyssel mellem Volsted bæk og Voer å.
 
Vi erhvervede i 2001 ejendommen, der da var under omlægning til økologi. Vi medbragte en lille flok Hereford-Limousinekrydsninger, som vi synes giver et godt stykke kød. 
 
Samtidig udlagde vi et stykke af jorden til dyrkning af økologiske jordbær og andre bær og begyndte en total om- og nybygning af ejendommen.
 
Det har taget lidt længere tid end forventet med nybygningen, som vi selv har udført, så det er først nu, vi for alvor har fået tid til at tage fat på den gårdbutik og den produktion af økologiske kvalitetsfødevarer, vi havde planer om, da vi købte ejendommen.
 
Det var vigtigt for os, da vi fik små børn, at de fik noget kød og mad af høj kvalitet fra dyr, vi vidste, hvordan de var fodret og med hvad, og at dyrene var opvokset med stor fokus på dyrevelfærd. Derfor købte vi dengang en lille ejendom ved Sterup, hvor vi havde et par kreaturer gående. Det er den bestand, vi stadig avler videre på. 
 
Der er idag stor bevågenhed om fødevarers kvalitet. Det er jo det, vi skal leve af, og derfor er det vigtigt, at vores mad er dyrket økologisk og etisk forsvarligt. Det er vigtigt, at de har en høj næringsværdi, og at det er så naturligt som muligt. Vi har valgt at lægge vægt på en høj kvalitet, hvorfor vi har valgt økologien og den bæredygtige produktion. Det gør, at vi lægger vægt på anstændighed, etik og sundhed.
 
Vore kreaturer er derfor opvokset med denne store fokus på dyrevelfærd: Det betyder, at de er opvokset med masser af mælk fra deres moderdyr samt frisk, grønt græs, der giver et øget indhold af omega 3 fedtsyrer i kødet. Vore dyr går på græs hele året. De får masser af motion i det kuperede terræn, som omgiver vores ejendom, her mellem Volsted bæk og Voer å. De har desuden adgang til læ og ly indendørs og kan gå ud og ind, som det passer dem. 
 
Om vinteren får dyrene hø fra vore egne enge samt ensileret græs, kaldet wrap, som er det tætteste man kommer på sommerens friske enggræs.
 
Vi sælger alle udskæringer af vacuumpakket, dybfrosset Hereford-Limousinekvæg af økologisk og høj kvalitet. Vi har desudentre forskellige spegepølser: en alm. krydret, en hvidløgs- og en chillispegepølse, grillpølser og oksefars.
 
Vores dyr slagtes hos Snæbum Slagteri, da det er det nærmeste økologiske slagteri til os.  Da vi har valgt, at vi gerne vil have økologimærket på vore produkter, er det altså nødvendigt  med slagtning her. Der er dog i øjeblikket planer om et økologisk slagteri i Serritsled ved Brønderslev. Det vil vi kigge på, når det er en realitet, for det giver mere mening  økologisk at slagte så lokalt som muligt.
 
Kødet modnes hos slagteren i kølerum efter slagtningen mellem 17 og 21 dagealt efter dyrets størrelse og alder, og kødet er hele tiden underkastet dyrlægekontrol.
 
Udover kød producerer vi desuden en række af sunde økologiske safter, marmelader med mange specialprodukter samt økologiske sennepper, kryddersalte, dip og salatdressinger.
Derudover producerer vi théer, tørrede økologiske produkter som Jordbærlæder, der er et alternativ til slik eller snack. Vi producerer også chutney og syltede produkter.
 
Fra 2015 vil også økologisk saft- og udrensningskure samt æble- og frugteddiker indgå i vores produktion og vil kunne købes i vores webshop og i vores gårdbutik.
 
Bedriften har modtaget tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder.
Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning eller med slæt og dermed er der sikret en godnaturpleje af arealerne.
 
Bedriften har også modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og dermed opnå en række fordele for miljøet og biodiversiteten.
Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.
 
Den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.
 
 

Produkter

Så har vi nye forsyninger af Spegepølser, grillpølser og fars!!!
 
Vi producerer følgende økologiske produkter:
 
Gå til bestilling og webshop:
 
6. Urtesalte med økologiske urter
 
Varer sendes med post. Kun i området 25.km fra os, kører vi selv ud. Se leverings- og betalingsbetingelser. Husk at portoen for levering er kr. 120,00
 
Du kan betale ved at overføre beløbet til bankkonto : 7428-0001048830
 
Eller ved Mobilpay til
40 57 82 92 
 
Tak for bestillingen.
 
Åbningstider:
 
Søndag og tirsdag:  
12.00-17.00
 
Mandag til torsdag:
 
17.00 til 19.00
 
 
Smileyordning:
 
 
 
 
 
ZENAS-Pedersholt (Pedersholt v/
Frank Zenas)
modtager EU-støtte til dyrkningen
af  landbrugsarealerne og har
modtaget
støtte til etablering af en
ny produktionshal.
 
 
Den Europæiske Landbrugsfond for
udvikling af Landdistrikterne. Danmark
og Europa investerer i Landdistrikterne.
 
 
Fødevareproduktion i Landdistrikt.
 
Vi dyrker økologisk frugt og bær, som vi høster og
producerer drikkevarer og marmelader mv af.
ZENAS-Pedersholt modtager EU-arealtilskud
til dyrkningen.
 
 
 
 
 

Arrangementer

 

 

TV2 Nord om Saft og most produktionen på Pedersholt.

Eliksir - flydende glæde
 
Se udsendelsen her:
 
 

 

Salg af økologiske juletræer
Så er vi klar med salg af økologiske juletræer til grossister, markeder o.lign. Vi regner med, at de første 1000 træer skal fældes til december.
Markeder, opkøbere o. lign kan henvende sig på
tlf 6160 9444 for nærmere oplysninger.
 

 

Netop nu på Pedersholt...

 
 
Vi har netop nu nyslagtede økologiske kyllinger til kr 70,- pr kg  
De fås fra 1,7 kg til ca. 3 kg
 
Vi har økologisk oksekød:
 
Bøffer, stege og pølser og oksefars (oksefars nu til 38,- pr ½ kg)
 
Derudover bugner butikken med økologiske gavetilbud og safter, sennep, të, marmelade og det nye produkt: jordbærlæder.
Jordbærlæder er et rent naturprodukt fremstillet af økologiske jordbær, der er blendet og langtidstørret i ovn i ti timer ved 40 gr.
 
 
Op til jul deltager vi på Knivholt Julemarked anden uge i december og vi holder selv jule marked her på Pedersholt den 18. december kl. 10-16.00
 
ZENAS-Pedersholt | CVR: 25386264 | Tryvej 201, Dybvad - Danmark | Tlf.: 61609444